СТУДЕНТСКИ ПРОЕКТИ

Електронска Шаховска табла

Препознавање на позицијата на фигурите на таблата со помош на RFID читачи и
RFID тагови, праќање до PC и нејзина обработка за добивање на одигран потег.

Имплементација на систем за идентификација на возила

Во дипломскиот труд се обработува алгоритам за препознавање на регистарски таблички со користење на техники за процесирање на слика.

Говорко - Aугментирана и асистивна комуникација

Говорко е алатка за аугментирана и асистивна комуникација за деца со попречености развиена од студентите на насоката Компјутерско хардверско инженерство и електроника на ФЕИТ.

Вгнезден систем за навигација на слепи лица и лица со оштетен вид базиран на сонар

За да можат да се движат побезбедно и да ги извршуваат секојдневните задачи, слепите лица користат уреди и алатки кои им помагаат.

Урбан херој

“Урбан херој“, апликација за пријавување на нерегуларности во урбаното живеење: неправилно паркирани автомобили, глитници на кучиња, оган на отворено, угинати животни, преполни контејнери и сл.

Непрекинато напојување на рибник, со помош на систем од фотоволтаици и батерии за складирање на електричната енергија

Во дипломскиот труд е анализиран проблем со непрекинато напојување на рибник, со помош на систем од фотоволтаици и батерии за складирање на електричната енергија.

Прашај ги тековните студенти или ЦНС!

Прашај сѐ што те интересира!!!

ПОПУЛАРНИ ПРЕДАВАЊА

Асистивни говорни технологии - секој има право на глас

предавач: Бранислав Геразов

Алатки за управување на современите електроенергетските мрежи – поглед од проектот CROSSBOW

предавач: Александра Крколева / Петар Крстевски

Асистивни говорни технологии - секој има право на глас

предавач: Бранислав Геразов

Електромагнетни влијанија од енергетска и комуникациска опрема

предавач: Благоја Марковски

МОЈАТА ФЕИТ ПРИКАЗНА

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Gaming @FEEIT

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. 

© 2021 Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ, Скопје